Rookmelders

Rookmelders

Woningbranden – het kan ook u gebeuren!

Elke dag breken er in Nederlandse woningen ongeveer 20 branden uit. Dat zijn bijna 7000 branden per jaar! Bij deze branden vallen gemiddeld 40 doden en bijna 700 ernstig gewonden. De meeste slachtoffers bij branden vallen in hun slaap: als u slaapt, werkt uw reukzintuig niet en zult u dus niet wakker worden van rook. In rook zitten echter verschillende giftige gassen, waardoor u snel bewusteloos kunt raken. Onderzoek wijst uit dat de kans om een woningbrand te overleven 100% groter is indien u werkende rookmelders in huis hebt!

Rookmelder Kopen Klik Hier!

Rookmelders kunnen uw leven redden…

Een rookmelder is een apparaat dat een alarm afgeeft als het rookdeeltjes detecteert. Daarom wordt het ook wel eens een brandmelder genoemd, want vaak zijn rookdeeltjes een aanwijzing voor een (beginnende) brand. Mocht u zich op een plek bevinden waar plotseling brand uitbreekt, dan bent u er met een rookmelder snel bij, en heeft u nog voldoende tijd om u en uw mede aanwezigen in veiligheid te brengen. Op elke verdieping van een huis zou eigenlijk een rookmelder moeten hangen, maar in een ideale situatie hangen rookmelders zelfs op elke slaapkamer, in elke hal, op zolders en in bergingsruimtes. Omdat rook stijgt, is het het beste om rookmelders in het midden aan het plafond van elk van deze ruimtes te hangen.

 

Hoe houdt u uw rookmelder werkend?

Stoom, rook en stof kunnen de werking van rookmelders belemmeren, dus hang de melders niet boven verwarmingstoestellen, vlakbij de keuken of in badkamers. Ook in een garage waar er uitlaatgassen zijn is het handiger geen rookmelder op te hangen. Zorg er daarnaast voor dat u de melder regelmatig schoon maakt. Voor maximale veiligheid is het belangrijk om elk jaar de batterijen van uw rookmelders te vervangen en elke week te testen of de melder nog goed werkt. Dit kan door de test knop kort ingedrukt te houden. Als u het alarm niet hoort, controleer dan de batterij of vervang de gehele rookmelder. Een rook melder gaat ongeveer 10 jaar mee.

 

Onze rookmelders zijn gemakkelijk te installeren met bijgeleverde schroefjes en plugjes. Als u een schroevendraaier kunt hanteren, kunt u ook een rookmelder ophangen! Bovendien voldoen al onze rookmelders aan de nieuwe Europese norm, het EN 14604-keurmerk van de Europese Commissie.


Reageren is niet mogelijk.