Rookmelder Kopen

Rookmelder Kopen

Waarom moet u een rookmelder kopen?

Elk jaar breken er duizenden branden uit in Nederlandse woningen, wat honderden gewonden en tientallen doden tot gevolg heeft. De meeste branden ontstaan ’s nachts. De meeste slachtoffers vallen bij smeulbranden, waarbij het tot wel 60 minuten kan duren voordat er echte vlammen ontstaan. Maar als die vlammen er eenmaal zijn, dan verspreiden ze zich razendsnel. In slechts 5 minuten kan een beginnend brandje zich uitbreiden tot een uitslaande brand! En door de rook die bij die brand ontstaat kunt u al in 3 minuten stikken. Rookmelders kopen is dus helemaal niet zo’n slecht idee. Door rookmelders te kopen kunt u uw huis goed beveiligen, rook zal snel gedetecteerd worden en de rookmelder zal een luid alarm afgeven waardoor u anderen op tijd in veiligheid kunt brengen en het pand op tijd kunt verlaten.

 

Waar kunt een rookmelder kopen?

Gaat u een rookmelder kopen? Dan hoeft u over het algemeen niet ver te zoeken. In verschillende doe-het-zelf zaken en bouwmarkten kunt u vele soorten rookmelders kopen, maar u kunt natuurlijk ook terecht in vele verschillende webshops op internet als rookmelders kopen vanuit uw luie stoel uw voorkeur behoeft. Klik hier

 

Verschillende soorten rookmelders

Sommige rookmelders hebben functies die anderen niet hebben, dus gaat u een rookmelder kopen? Let dan goed op wat u wilt. Zo hebben sommige melders een zogenaamde ‘hush’ functie waarmee u het alarm tijdelijk kunt uitschakelen (handig bij een eventueel vals alarm) terwijl de meer ‘basic’ brandmelders die niet hebben. Ook kunt u kiezen tussen rookmelders die werken op batterijen of melders die werken op netstroom. Beide hebben natuurlijk hun voor- en nadelen, maar houd er rekening mee dat als de stroom uitvalt een melder met stekker dus al niet meer zal werken! En derde verschil zit hem in het soort rookmelder: u kunt kiezen tussen een optische rookmelder, die rook detecteert via een lichtstraaltje, of een ionisatiemelder die via een kleine radioactieve bron werkt. Al met al is rookmelders kopen dus erg belangrijk. Zorg dat u ze in huis hebt en weet hoe uw melders werken, dan is de kans dat u een woningbrand overleeft 100% groter!


Reageren is niet mogelijk.