Koolmonoxide Melder

Koolmonoxide Melder

Het gevaar van koolstofmonoxide

Koolstofmonoxide is een gevaarlijk geur-, kleur- en smaakloos gas. Door onvolledige verbranding van brandstoffen in bijvoorbeeld haarden en geisers kan dit gevaarlijke gasvrij komen en kunnen u of uw medebewoners koolstofmonoxide vergiftiging oplopen.

Koop een Koolstofmonoxide Melder Klik Hier!

Koop een koolstofmonoxide melder!

Om koolstofmonoxide vergiftiging tegen te gaan, kunt u een koolstofmonoxide melder aanschaffen. Een koolstofmonoxide melder hangt u op bepaalde plekken in uw huis of werkplek op, en geeft een luid alarm af op het moment dat er een te hoge concentratie koolstofmonoxide wordt gemeten in uw woning of werkplek. Op deze manier kan een koolstofmonoxide melder uw leven redden! De koolstofmonoxide melder is er in verschillende soorten en maten en van allerlei merken. Ze zijn onder anderen te verkrijgen in combinatie met een rookmelder, maar de brandweer raadt deze versie af. Dit omdat een rookmelder doorgaans aan het plafond wordt opgehangen, terwijl een koolstofmonoxide melder over het algemeen op ongeveer 1.50 meter hoogte aan de wand wordt opgehangen, omdat koolstofmonoxide hetzelfde weegt als lucht en dus niet automatisch stijgt. Ook kunt u kiezen tussen een koolstofmonoxide melder die op batterijen werkt, of toch liever één die u aan kunt sluiten op netstroom. Rond, rechthoekig, met of zonder indicatie LED lampjes, als het aankomt op een koolstofmonoxide melder is er voor ieder wat wils.

 

Wie weet redt u levens!

Het is, net als bij rookmelders, raadzaam om meer dan één koolstofmonoxide melder in huis te hebben, zoals één op iedere verdieping. Mocht u er toch slechts één willen installeren, doe dit dan op een centrale plek, zoals de hal waar verschillende slaapkamers op uit komen. Om de melder goed te laten werken zijn er allerlei eisen aan waar hij wel en niet gemonteerd moet worden. Gelukkig is het montagesetje doorgaans bijgeleverd, dus dat scheelt alweer! De koolstofmonoxide melder moet, net als elk andere elektrische apparaat, regelmatig worden getest en ook wordt er geadviseerd om hem na circa vijf jaar te vervangen voor een nieuwe. Op deze manier houdt u uw woning helemaal veilig en is de kans op koolstofmonoxide vergiftiging vele malen kleiner dan wanneer u geen koolstofmonoxide melder aan zou schaffen. Wie weet redt u levens!


Reageren is niet mogelijk.