Gasmelders

Gasmelders

Gas – de sluipmoordenaar

Iedereen weet dat gaslekken bijna altijd gevaarlijk zijn. Sommige gassen kun je ruiken, bijvoorbeeld het gas dat aangesloten zit op uw gasfornuis. Maar dit is bij lang niet alle gassen het geval: andere gassen zijn geurloos en vaak zijn ze ook niet zichtbaar. Gas wordt daarom meer dan eens een sluipmoordenaar genoemd! Gas is giftig, en kan bij inademing grote schade aanbrengen aan de gezondheid van u en uw medebewoners en kan levensgevaarlijke vergiftigingen opleveren. Ook kan er explosiegevaar ontstaan als u een gaslek niet snel genoeg opmerkt. Om deze reden is een juiste plaatsing van gasmeters ontzettend belangrijk. Gasmeters zullen u op tijd waarschuwen als er aardgas, butaan of propaan vrijkomt. U kunt de gasmeters/gasdetector natuurlijk op allerlei plekken gebruiken, bijvoorbeeld thuis in uw woning of in uw bedrijfsruimte, maar ook onderweg op uw boot of in uw camper of caravan.

Koop een Gasmelders Klik Hier!

Verschillende soorten gas

Welk gas er vrij kan komen is afhankelijk van het soort hittebron dat u gebruikt. Sommige hittebronnen gebruiken bijvoorbeeld aardgas, terwijl andere bronnen butaan of propaangas gebruiken. Het verschil is belangrijk, want aardgas stijgt naar boven, maar butaan en propaan zijn lichter dan zuurstof en blijven dus laag bij de grond hangen. Let hier dus op als u uw gasmeter installeert! Wilt u de gasmeter gebruiken voor aardgas, dan wordt u aangeraden de gasmeter niet lager te hangen dan 30 centimeter onder het plafond, en gebruikt u hem voor butaan en propaan dan raden wij aan om de meter niet hoger dan 30 centimeter boven de vloer te hangen. Net als alle andere melders, is het belangrijk dat u de gasmelder goed onderhoudt en regelmatig test.

 

Onze gasmelder

De gasdetector die wij u bieden detecteert beide soorten gassen en kan dus op elke plek gebruikt worden. Doordat hij aangesloten wordt op netstroom hoeft u ook de batterij niet elk jaar in de gaten te houden. De gasmelder heeft twee soorten alarmen: als hij een lage concentratie gas meet zal de rode LED lamp gaan knipperen en zult u het alarmgeluid horen. Bij een hogere, en dus meer gevaarlijke, concentratie gas zal de rode LED lamp aan blijven staan en zal ook het alarm af gaan. Zorg er in dit geval voor dat u het gas zo snel mogelijk afsluit en gebruik geen open vuur.


Reageren is niet mogelijk.