Co melders

Co melders

Het gevaar van Koolmonoxidevergiftiging

Bij koolmonoxidevergiftiging denken mensen vaak aan oude huizen en kamers met gaskachels, maar onder andere door de verbeterde isolatie en de daarmee samenhangende slechtere ventilatie van huizen van tegenwoordig komen ongelukken met koolmonoxide weer steeds vaker voor. Als er niet voldoende zuurstof is verbranden brandstoffen niet volledig en ontstaat er koolmonoxide. Dit is gevaarlijk, omdat het gas onzichtbaar, geur- smaak- en reukloos is, en het dus ongemerkt vrij kan komen. Dit kan gebeuren bij bijvoorbeeld slecht onderhouden of verkeerd aangesloten kachels, geisers of CV-ketels. Door dit gas in te ademen, kunt u vergiftigd raken. Het wordt 250x zo snel in uw bloed opgenomen als zuurstof waardoor er nog onvoldoende zuurstof bij uw vitale organen komt en u snel bewusteloos raakt.

Koolmonoxide melders voorkomen ongelukken!

Een koolmonoxide melder waarschuwt u op tijd voor dit gevaar en kan daarmee ongelukken voorkomen. Bij een te hoge concentratie koolmonoxide geeft de melder een luid alarmsignaal af waardoor u op tijd kunt ingrijpen en het huis goed kunt ventileren. Hang deze melders daarom in de buurt van uw slaapkamer, en als u een huis heeft met meerdere etages het liefst op elke etage één. In tegenstelling tot rook weegt koolmonoxide hetzelfde als lucht en verspreid het zich dus gelijkmatig door de kamer.  Hang  de melder daarom niet zoals een rookmelder aan het plafond, maar op ongeveer 1,5 meter hoogte aan de muur uit de buurt van kinderen en huisdieren. Daarnaast mag een koolmonoxide melder niet te dicht bij een verbrandingstoestel hangen, om vals alarm te voorkomen. Er wordt aangeraden uw co2(koolmonoxide) melder ongeveer 6 meter van deze apparaten te installeren. Van vochtige ruimtes, zoals badkamers, dient de melder op een minimale afstand van 3 meter te hangen. Door uw melders op een goede manier te installeren kunt u levens sparen!

Verschillende soorten koolmonoxide melders. Ook wel C0 2 melders genoemd

Wij bieden u twee soorten koolmonoxide melders. Beide werken op (meegeleverde) batterijen en worden geleverd met een setje schroeven en pluggen om de melders makkelijk te kunnen monteren. Het verschil tussen de twee zit voornamelijk in de vorm van de melders en het soort batterij dat ze gebruiken. De één maakt gebruik van een 9V alkaline batterij terwijl de ander 3 ‘normale’ AA batterijen gebruikt.

Koop een co melder Klik Hier!


Reageren is niet mogelijk.